Merken

Met trots stel ik alle yoga kleding merken die YogaChicks verkoopt aan je voor. Ik vind het namelijk belangrijk dat je weet waar je yoga kleding vandaan komt en dus goed weet wat je koopt.

Vrijwel alle yoga kleding die je bij YogaChicks koopt, is in Nederland ook alléén bij YogaChicks verkrijgbaar. Je hebt dus met recht unieke yoga kleding aan je lijf!! 


Meet Vanilla Sand! Dit unieke Duitse merk heeft een paar prachtige, natuurlijke signature yoga pieces ontworpen. Vanilla Sand geeft om Moeder Aarde. Alle kleding is vegan (PETA approved) en GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd. Deze items zijn gemaakt van TENCEL™, gerecycled elastan en biologisch katoen. Het productieproces vindt vooral plaats in Portugal onder ethische omstandigheden. Zie je iets moois? Wees er snel bij, want ook dit merk produceert kleinschalig zodat er geen overschot aan voorraad ontstaat. Ik ben verliefd!! Jullie?

Vind hier jouw Vanilla Sand items


Samen de planeet groener maken, stap voor stap. Dat is waar het Nederlandse merk Spica en haar oprichtster Basak voor staan. Spica staat voor fijne yoga kleding basics in prachtige (pastel)kleuren in twee verschillende lijnen: Vega (voor high intensity sporten) en Surya. Alle kleding is gemaakt van materiaal met het OEKO-TEX® STANDARD 100 certificaat: een garantie dat de kleding veilig is voor jou en het milieu. Ook de productie van de yoga kleding gebeurd ethisch verantwoord en met respect voor de natuur. Alle fabrikanten en producenten waar Spica mee werkt hebben het ISO14001 Environmental Management System Certificaat en het Amfori BSCI Certificaat. Een fijn idee! 

Maar niet alleen daarin denkt Spica groen: van verpakking tot aankoop, van vervoer van de producenten naar de klanten, ze zorgen in alles dat de ecologische voetprint zo klein mogelijk blijft. 1% van iedere aankoop gaat naar de Deense organisatie Plastic Change die zich inzet voor een plasticvrije wereld. Spica IS groen!

Vind hier jouw Spica items


"Be your colour" is waar de zonnige kleuren, patronen en op Afrika geïnspireerde duurzame yoga kleding van Puka Wear voor staat. Zodra je in de yoga kleding van Puka Wear stapt voel je je "empowered" en letterlijk de energie door je heen stromen!Puka Wear is opgericht door de Zweedse Maya Santimano met Afrikaanse roots. Maya is namelijk opgegroeid tussen de papaja's en palmen in Mozambique en vanuit daar is Puka Wear ontstaan. Niet zo vreemd dat je dit ook duidelijk terugvindt in de prints!

De yoga kleding wordt op eerlijke en duurzame wijze geproduceerd bij een familiebedrijf in Portugal en is gemaakt van zacht, organisch katoen. Zoveel als mogelijk keert Maya daar persoonlijk terug om te kijken of alles volgens haar hoge, duurzame standaarden blijft voldoen. Transparantie in het duurzame maakproces is voor Puka Wear heel belangrijk. 

Met Puka Wear ben je verzekerd van unieke yoga kleding die eerlijk en duurzaam is geproduceerd! De yoga kleding is verkrijgbaar in de maten XS t/m XXXL. 

Vind hier jouw Puka Wear items
She Moves staat voor continue ontwikkeling en wil vooruit bewegen in duurzaamheid. Stap voor stap ontdekken zij manieren om dat voor elkaar te krijgen en iedere beslissing wordt duurzaam genomen. Dit heeft geresulteerd in een samenwerking met een atelier in Amsterdam, waar puur hetgeen wat jij bestelt, wordt geproduceerd zodat ze geen onnodige stock aan yoga kleding overhouden.

De prints zijn door She Moves ontworpen en ze maken alleen gebruik van een duurzame hoogwaardige mix van materialen die je yoga kleding een rijk en comfortabel gevoel geven en zacht aanvoelen. Naast het atelier hebben ze na een lange zoektocht een fijne producent in Portugal gevonden waarbij ze een aantal ultieme movement wear basics hebben laten ontwikkelen. Dus niet alleen voor op de yoga mat, maar ook voor in je dagelijkse garderobe. Win-win!

Vind hier jouw She Moves items
"Basic but beautiful." Dat is het Duitse Yamadhi. Ontworpen in Keulen en duurzaam geproduceerd in Portugal in een OEKO-TEX 100 gecertificeerde fabriek, is de basic yoga kleding van Yamadhi een must-have in jouw yoga garderobe. Het is niet voor niets dat de "crossed waist" yoga leggings en de yoga wikkelvesten bestsellers zijn van YogaChicks!

De yoga kleding is gemaakt van organisch katoen en modal om iedere beweging van jou te volgen in je yoga practice. De yoga kleding is daarom ook uiterst zacht en comfortabel te noemen, maar ook meer dan geschikt om heerlijk in te cocoonen op de bank! 

Vind hier jouw Yamadhi itemsEen oud-gediende van YogaChicks, de yoga kleding van het Duitse Niyama. De opvallende, herkenbare prints zijn typisch voor de yoga leggings van Niyama en niet te missen wanneer je in de yoga studio staat! 

Uniek voor de yoga leggings is de anti-slipband aan de binnenkant van de taille waardoor zelfs in de meest lastige yoga poses de yoga legging nooit zal afzakken. De four-way-stretch maakt dat je maximale bewegingsvrijheid hebt in de yoga legging en omdat de meeste yoga leggings high-waist zijn verbeteren ze ook uitstekend de contouren van ieder figuur.

De yoga leggings van Niyama zijn gemaakt in Europa van Italiaanse, duurzame stoffen met een UNI EN ISP 9001: 3008 certificaat.

Vind hier jouw Niyama items