OVER MIJ

MIJN VERHAAL


Hi YogaChick!

Wat leuk dat je mijn webshop hebt gevonden. Even voorstellen:

Ik ben Marieke, 36 jaar en ik woon samen met mijn vriend, twee zoontjes (6 jaar en pasgeboren), een hond en twee katten aan de rand van het pittoreske Twisk in Noord-Holland. Never a dull moment dus! 

Na 12 jaar gewerkt te hebben in de commerciële recruitment wereld ben ik hier in 2019 mee gestopt wegens persoonlijke omstandigheden. Na een tijd van bezinning heb ik besloten om het roer volledig om te gooien en iets te gaan doen waar mijn hart ligt: yoga en schrijven. Begin dit jaar ben ik daarom begonnen aan de 200hrs Vinyasa yoga teacher training van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam en op zoek gegaan naar een baan als copywriter welke ik snel vond. En toen.. werd ik zwanger! Ik ben daarom tijdelijk gestopt met de opleiding. Wegens de corona pandemie ging mijn baan als copywriter niet meer door en ben ik mij gaan focussen op mijn zwangerschap. 

In juli zag ik een bericht van YogaChicks verschijnen op social media dat er een nieuwe eigenaar werd gezocht voor de webshop. Ik aarzelde geen moment: dit móest zo zijn. Hoe leuk zou het zijn om deze webshop te combineren met een toekomstige baan als yoga teacher en (freelance) copywriter? Na een aantal fijne gesprekken en de geboorte van mijn zoon mag ik mij sindskort de trotse eigenaresse noemen van YogaChicks!Hoe duurzaam leef jij? Let jij op wat je koopt, eet en hoe je je kleedt? Duurzaamheid is nog nooit zo aan de orde van de dag geweest als nu. Daarom vind ik het heel belangrijk dat de kleding die ik verkoop, geproduceerd is met respect voor mens, dier en milieu. 

“6% van onze klimaatbelasting wordt veroorzaakt door kleding (Milieu Centraal).”

De arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie zijn ontzettend slecht. Ik wil met YogaChicks kleding verkopen waar de arbeidsomstandigheden goed zijn en zo mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld. Hierdoor wordt er voorkomen dat er yoga kleding geproduceerd wordt onder invloed van kinderarbeid, maar ook dat er niet meer met chemicaliën of chemische bestrijdingsmiddelen wordt gestrooid over bijvoorbeeld katoenplantages. De kwaliteit van de yoga kleding of yoga legging gaat er hierdoor op vooruit. De stof gaat langer mee en kan beter ademen!

Mijn missie met YogaChicks is het belang van duurzaamheid in te laten zien, dat iedereen steeds meer verantwoorde keuzes maakt en zorgt voor onze aarde. De yoga kleding van eco-vriendelijke merken Niyama, Yamadhi en Liquido Fashion zitten om deze reden in het assortiment en ik zal dit in de toekomst verder uit gaan breiden.

Ik verkoop de mooiste, hipste en meest duurzame yoga leggings met de uniekste prints. De leggings zijn favoriet bij yogi’s, maar ook bij andere sportieve chicks zoals hardloopsters en fitnessliefhebsters. Ik blijf op zoek naar yogakleding waar je jezelf goed in voelt en die bij je past, zodat je het optimale uit je work-out kunt halen. De leggings in de webshop zijn dan ook super comfortabel, ademen goed, glijden niet af én zien er geweldig uit. Draag ze ook vooral naar een festival bijvoorbeeld!

Omdat ik in principe geen fysieke voorraad heb, kan ik het assortiment heel makkelijk updaten naar de allernieuwste trends op yoga gebied. Het betekent ook dat er een levertijd van ongeveer 5 werkdagen geldt voor je bestelling. Bij een besteding vanaf €100,- reken ik geen verzendkosten. Zie je een mooie yoga legging, maar is deze niet in jouw maat? Stuur mij gerust een bericht en misschien kan ik de maat wel voor jou inkopen.

Houd de Instagram en Facebook pagina van YogaChicks in de gaten, want ik ben nog veel meer leuks van plan in de toekomst!

Heb je een vraag of een suggestie? Ik ben altijd in voor een goed gesprek of een leuke samenwerking. Mijn contactgegevens kun je vinden op de website. 

Ik wens je veel shopplezier en namasté, 

Marieke